Residential complex for seriously disabled people

This project is a structure of about 680m² composed of 4 rectangular bodies interacting with each other and the surrounding greenery.

CLT

Relief structures

San Felice sul Panaro (MO) - Italy

2015

Each rectangular body occupies two floors and has a double-sided roof cover up with a maximum height of 10.5m. The structure is fire-resistant for up to 60 minutes and is composed of CLT panels, with floors built from CLT panels resting on gluelam beams. The roof comprises of a self-engineered off-site prefab “multibox” system: wooden beams with interposed wood fiber insulation, all enclosed between two OSB panels. The use of these individual modules accelerates the construction of the roof and also considerably reduces its thickness.

Virtual tour


The result of our work can be viewed and explored in the following virtual tour that represents the constructive design.

 

 

Gallery


Leave a Reply

Non sai come usare il tuo account social? Clicca qui per il tutorial commenti

Our passion knows no limits nor borders
We would be thrilled to work with you no matter where you are.

Contact us >