Social Health Center for seriously disabled people

San Felice Daycare Center
20 June 2017
Private villa in Piemonte
19 June 2017

This project is a structure of about 680m² composed of 4 rectangular bodies interacting with each other and the surrounding greenery.

Each rectangular body occupies two floors and has a double-sided roof cover up with a maximum height of 10.5m. The structure is fire-resistant for up to 60 minutes and is composed of CLT panels, with floors built from CLT panels resting on gluelam beams. The roof comprises of a self-engineered off-site prefab “multibox” system: wooden beams with interposed wood fiber insulation, all enclosed between two OSB panels. The use of these individual modules accelerates the construction of the roof and also considerably reduces its thickness.

Virtual tour

The result of our work can be viewed and explored in the following virtual tour that represents the constructive design.

Gallery

Newsletter subscription
Follow us on Linkedin!

Linkedin is our professional social network.

Keep in touch with us!