“Ex-Officine Scaglietti”

The aim of this project was the renovation of the original headquarters of the historical car body shop Scaglietti, which had been out of operation for decades.

CLT, Multibox, Portals

Residential

Modena (MO) - Italy

2015

Download

Ergodomus carried out the engineering of the entire wooden structure with the aim of preserving the stillrecognizable
elements of a 1950s workshop. All of the external existing walls were maintained, while, on the inside, a CLT panel structure made it possible to create a highly performant building, both statically and energetically.
Assembly time: 3 weeks for 4 persons. No fixed crane needed!

Virtual tour


The result of our work can be viewed and explored in the following virtual tour that represents the constructive design.

Ex officine Scaglietti
by ErgodomusTimberEngineering
on Sketchfab

 

YouTube



Riviste


 

 

Gallery


Leave a Reply

Non sai come usare il tuo account social? Clicca qui per il tutorial commenti

Our passion knows no limits nor borders
We would be thrilled to work with you no matter where you are.

Contact us >